Ingrediënten

  • 150 g gerookte heilbot
  • 3 gedroogde vijgen
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2-3 el pastis of droge witte
  • vermout
  • (citroen)peper, versgemalen
  • 1 el kleine verse muntblaadjes

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Snijd de vijgen elk in 4 partjes en breng ze met het sinaasappelsap aan de kook. Neem de pan direct van het vuur en laat de vijgen in het sap afkoelen.
  2. Spreid de plakjes heilbot uit op twee borden en verdeel de partjes vijg erover. Sprenkel de pastis erover en maal er royaal citroenpeper boven. Strooi de munt erover. Druppel het vocht van de vijgen rond de plakjes heilbot.

Pastis is een Frans anijs aperitief, te koop onder merknamen als Pernod en Ricard.

Heilbot

Heilbot is een platvis en daarmee familie van de tarbot, schol en tong.

Alles over Heilbot

Heilbot

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
441 kj
Vetten:
2.50 g.
Eiwitten:
20.50 g.