Ingrediënten

  • 200 g kabeljauwfilet
  • 1 tl kerriepoeder
  • 3 el slagroom
  • 1 eiwit
  • 2 el citroensap
  • 1½ tl suiker
  • 1 el bieslook (fijgeknipt)
  • 1½ dl magere yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • bloem
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Hak de kabeljauwfilet zo fijn als gehakt, in een foodprocessor of met de staafmixer. Meng de gehakte kabeljauw met 1 theelepel kerriepoeder, een snufje zout, een snufje peper en de slagroom. Voeg beetje bij beetje het eiwit toe. Laat het mengsel in de koelkast een uurtje opstijven.
  2. Maak ondertussen het sausje: meng het citroensap met de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de bieslook, een snufje zout, een snufje peper, de yoghurt en de mayonaise toe. Laat het sausje tot gebruik in de koelkast staan.
  3. Vorm van het kabeljauwmengsel 8 platte ronde "koekjes" en wentel deze door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin de kabeljauwkoekjes aan beide kanten bruin en gaar (ca. 4 minuten). Voorzichtig keren!
  4. Leg de kabeljauwkoekjes op 4 bordjes en schep het sausje ernaast. Eventueel garneren met plakjes citroen, partjes tomaat, sprietjes bieslook of toefjes peterselie.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.