Ingrediënten

  • 4 zeebaarsfilets van 150 g
  • 2 sjalotjes, fijn gesnipperd
  • 1 el verse bieslook, gehakt
  • 1 el verse dille, gehakt
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el sojasaus
  • 2 el chilisaus
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el paneermeel

Bereiding

  1. Verwarm de ovengrill. Leg de visfilets naast elkaar op de bakplaat of in een ovenschaal.
  2. Meng de sjalotjes met bieslook en dille, olie, sojasaus, chilisaus. Bestrijk de visfilets met dit mengsel. Meng het sesamzaad met het paneermeel en strooi dit mengsel over de zeebaars.
  3. Schuif het gerecht ca. 10 cm onder de hete ovengrill en rooster de vis in 4-5 minuten bruin en gaar. Let erop dat de sesamzaadjes niet verbranden.

Serveer er gebakken rijst of mie met komkommersalade bij.

Tip

Dit is ook een goed recept voor hele zeebaars (panklaar):

Pak de vis zonder sesamzaad en paneermeel eens in aluminiumfolie en leg het pakketje op de barbecue of 15 minuten in een oven van 200 °C. Rooster sesamzaad en paneermeel in een droge hete koekenpan en strooi het na het bereiden over de vis.

Wijntip

Een frisfruitige Beaujolais Villages vormt een lekkere verrassing bij de pikante zeebaars.

Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"

Zeebaars

Zeebaars is familie van de straalvinnige vissen uit de orde van baarsachtigen. Het is een solitaire roofvis gaat vooral in de schemering en 's nachts op jacht gaat.

Alles over Zeebaars

Zeebaars

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
120 kcal
/
503 kj
Vetten:
2.80 g.
Eiwitten:
23.50 g.