Ingrediënten

  • 400 g tilapiafilet
  • 2 limoenen
  • 2 tl sambal badjak
  • 2 tomaten
  • 15 g verse koriander of
  • (platte) peterselie
  • 2 el (roerbak) olie
  • 2-3 el kokosmelk
  • 3 grote plakken gebakken kroepoek

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Pers 1 limoen uit. Snijd de tilapia in kleine blokjes en meng ze in een kom met de sambal en het limoensap. Laat dit 10 minuten staan.
  2. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de andere limoen in plakjes en snijd de plakjes in kwarten. Hak de helft van de koriander fijn.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de tilapia in 2-3 minuten net gaar. Schep de kokosmelk erdoor en laat het vocht verdampen. Voeg zout naar smaak toe. Laat de vis iets afkoelen en schep dan de tomaatblokjes en koriander erdoor.
  4. Breek de plakken kroepoek in 12-15 grote stukken en schep op elk stuk – in de holle kant – wat van de tilapia. Garneer met kwart plakjes limoen en een toefje koriander.

Tip

Dit hapje is ook leuk als voorgerechtje! Leg op elk bord een halve plak kroepoek met de holle kant naar boven. Blancheer 100 g zeekraal door er kokend water over te schenken, laat goed uitlekken en leg op elke plak kroepoek een nestje zeekraal. Schep de tilapia erop en garneer met plakjes limoen en koriander.

Wijntip

Het bloemige van een niet te zware Gewurztraminer d’Alsace maakt dit gerecht nog exotischer.

Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"

Tilapia

Tilapia is een kweekvis.

Alles over Tilapia

Tilapia

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
114 kcal
/
481 kj
Vetten:
4.80 g.
Eiwitten:
17.90 g.