Ingrediënten

  • 6 tongfilets
  • 3 bosuitjes
  • 1 limoen
  • 2 el milde Indiase currypasta
  • 1 el olie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 200 ml kokosmelk
  • zeezout, gemalen

Bereiding

  1. Snijd de bosuitjes in de lengte tot smalle sprieten en snijd 2 van de groene stengels in smalle ringetjes. Rasp van de limoen 1 theelepel groene schil en pers de vrucht.
  2. Bestrijk de tongfilets met 1 ½ eetlepel currypasta, leg er enkele sprieten van de bosui op en rol ze stevig op. Zet de rolletjes vast met cocktailprikkers.
  3. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook, het sjalotje en ½ eetlepel currypasta 2 minuten. Voeg kokosmelk, limoenrasp en sap en zout naar smaak toe. Verwarm tegen de kook aan. Zet de tongrolletjes erin en pocheer ze in 6-8 minuten zachtjes gaar.
  4. Schep ze uit de pan op warme borden. Laat de saus nog iets inkoken en schep deze over de tongrolletjes. Strooi de uienringetjes erover.

Serveer er worteltjes en gekookte krieltjes of noedels bij.

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.