Ingrediënten

  • 2 forellen, schoongemaakt
  • peper, versgemalen
  • stukje gemberwortel van 3 cm, in dunne reepjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 1 el bloem
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 el olie
  • 2 el witte wijn
  • 1 tl honing
  • 1 tl vissaus (nampla)
  • 2 el verse koriander, gehakt

Bereiding

  1. Bestrooi de vissen aan de binnenkant met peper en zout.
  2. Meng de gember, knoflook en de helft van de bosuitjes. Vul de buikholten van de forellen met dit mengsel.
  3. Meng de bloem met peper, zout en kerriepoeder. Verdeel dit mengsel over een bord en haal de forellen erdoor.
  4. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in ca. 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de bosuitjes, de wijn, honing, vissaus en de helft van de koriander bij het bakvet en roer er een saus van. Serveer de saus over de vis en strooi de rest van de koriander erover.

Tip

Bestrijk de forellen eens met pesto en wikkel er ontbijtspek of katenspek omheen. Serveer met tagliatelle of rijst en tomatensalade.

Wijntip

Het gerecht is elegant en geurig. Een droge Pinot Gris d'Alsace is dat ook. Samen een prima paar.

(Regenboog)Forel

Forellen leven net als zalmen zowel in zoet- als zoutwater en behoort dan ook tot dezelfde familie, de zalmachtige. Er zijn drie soorten te onderscheiden: zeeforel, beekforel en regenboogforel.

Alles over (Regenboog)Forel

(Regenboog)Forel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
126 kcal
/
526 kj
Vetten:
5.80 g.
Eiwitten:
18.40 g.