Ingrediënten

  • 2 rode ponen, schoongemaakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 sinaasappel
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl verse rozemarijn, gehakt

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel schoon. Snijd één helft in dunne plakjes en pers de andere helft. Meng knoflook, sinaasappelsap, olijfolie, zout en rozemarijn en bestrijk de rode poon met dit mengsel.
  2. Verwarm de vengrill. Leg de vis naast elkaar op een bakplaat en laat ze in 7 minuten onder een hete grill goudbruin en gaar worden, keer ze halverwege.
  3. Serveer de vissen gegarneerd met sinaasappelplakjes in de buikholten.

Tip

Lekker met sperziebonen en knoflookaardappelen: gekookte krieltjes met een sausje van yoghurt, scheutje olijfolie, peper, zout en geperste knoflook.

Wijntip

Een Pinot Gris d’Alsace heeft precies de ‘beet’ en de verfijnde pit die bij deze poon passen.

 

Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"

Poon

De rug en bovenzijde van de poon zijn lichtrood. De onderzijde is oranje of wit. De rode poon wordt maximaal 40 cm lang. Poon heeft een fijne, zoet-garnaalachtig smaak. De poon kan goed worden gestoofd, gebakken of gerookt.

Alles over Poon

Poon

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
118 kcal
/
494 kj
Vetten:
5.03 g.
Eiwitten:
17.02 g.