Ingrediënten

  • 500 g roodbaarsfilet
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 6 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1½ el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 450 g aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 150 g winterwortel, in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 5 tomaten, in stukjes

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden ºC. Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en peper. Meng in een kom de olijfolie met knoflook, Italiaanse kruiden, zout naar smaak en royaal zwarte peper. Vet een ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Schep er 2 eetlepels kruidenolie door. Leg de visfilets erop.
  2. Schep de wortel, bleekselderij en tomaten met wat zout en peper naar smaak door de rest van de kruidenolie en verdeel dit mengsel over de roodbaars.
  3. Schuif de schaal in de oven en laat de vis in 20-30 minuten gaat worden.

Serveer met een salade van geraspte courgette met doperwtjes en fijngehakte munt.

Tip

Ben je dol op pittig eten, meng dan ook 1-2 theelepels chilipoeder door de kruidenolie.

Wijntip

Zuid-Afrikaanse Sauvignons zijn droog met een ingetogen exotische aroma. Dat maakt ze tot makkelijke begeleiders van lekkere visschotels zoals deze roodbaars uit de oven.

Bron
Kookboek 'Vis 2'

Roodbaars

Roodbaars is een straalvinnig vis en behoort tot familie van de schorpioenvisachtigen. De laatste jaren is deze soort een belangrijke consumptievis geworden door zijn fijne smaak en stevige vlees.

Alles over Roodbaars

Roodbaars

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
442 kj
Vetten:
3.60 g.
Eiwitten:
18.20 g.