Ingrediënten

  • 1 gerookte makreel (ca. 400 g)
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 el olijfolie
  • 3 paprika's naar keuze, in reepjes
  • 4 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 150 g geraspte jongbelegen kaas
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Bekleed een ingevette quiche- of taartvorm met de deegplakjes.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de paprikareepjes 5 min. Maak intussen de makreel schoon en verdeel in stukjes. Klop de eieren los met de slagroom, de kaas, de tijm en zout en peper naar smaak.
  3. Verdeel de helft van de paprika en de makreel op de deegbodem. Schenk de helft van het ei-kaasmengsel over het mengsel. Verdeel de rest van de paprika en de makreel er ook overheen. Schenk tenslotte de rest van het ei-kaasmengsel over het geheel. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Lekker met een frisse bladsalade.

Tip

Neem voor een slankere quiche deeg voor hartige taart (diepvries), vervang de slagroom door kookroom light en gebruik de helft van de kaas.

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/