Ingrediënten

  • 4 stukken zalmfilet van 125 g
  • 6 bosuitjes
  • 4 takjes dragon
  • 2 el boter of vloeibare margarine
  • zeezout en peper, versgemalen
  • vierseizoenen peper, versgemalen
  • ½ citroen

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Snijd de kontjes van de bosuitjes en halveer de uitjes in de lengte. Ris de dragonblaadjes van de takjes.
  2. Verwarm de boter in een hapjespan en leg de zalmfilets erin. Leg de bosuitjes tussen de zalm en strooi er wat zeezout en peper naar smaak over. Verdeel de dragonblaadjes over en tussen de zalm. Knijp de citroen erboven uit. Zet het deksel op de pan en smoor de zalm en uitjes zachtjes in 8-10 minuten bijna gaar.

Knoflookpuree

  1. Fruit plakjes knoflook zachtjes in wat olijfolie.
  2. Stamp gekookte aardappelen fijn en roer ze met warme melk, de knoflook met olie en zout en peper naar smaak tot een fijne puree.

 

Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.