Ingrediënten

  • 6 grote coquilles of 12 kleine
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 ½ el vloeibare honing
  • 3 el sojasaus
  • 1 ½ el sesamolie
  • 200 g rodekool, in flinterdunne reepjes
  • 2 el olie
  • 2 el bieslook, in stukken van 2 cm
  • ½ el roze peperkorrels

Bereiding

  1. Verwarm het sinaasappelsap met de honing. Los de honing al roerende op en laat heel even zachtjes koken. Schep 1 eetlepel van dit mengsel in een kommetje en houd dit apart voor de dressing.
  2. Klop door de rest 2 eetlepels sojasaus en 1/2 eetlepel sesamolie en schep de rodekool erdoor. Laat het geheel 2 minuten zachtjes koken en laat de rodekool daarna in de marinade afkoelen.
  3. Klop de rest van het sinaasappelmengsel met 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel sesamolie tot een dressing.
  4. Plet de peperkorrels in een vijzel of met de bolle kant van een lepel.
  5. Halveer de grote coquilles, bestrijk ze met olie en rooster ze in een hete grillpan in 2-3 minuten mooi bruin en bijna gaar. Keer ze halverwege als ze vanzelf van de ribbels loslaten.
  6. Laat de rodekool in een zeef uitlekken en schep het bieslook erdoor. Verdeel de kool in het midden van kleine borden.
  7. Leg de gegrilde coquilles erop en sprenkel de dressing erover. Strooi de roze peperkorrels erover.

Tip

Ook lekker als licht hoofdgerecht. Deze hoeveelheden zijn dan voldoende voor 2 personen.

Bron: Kookboek "Over Vis & Vis"

Coquille / St. Jacobsschelp

De coquille of St. Jacobsschelp is een schelpdier dat behoort tot de familie van de kamschelpachtigen. Het eetbare gedeelte is de dikke witte spier die beide schelpen bij elkaar houdt.

Alles over Coquille / St. Jacobsschelp

Coquille / St. Jacobsschelp

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
83 kcal
/
347 kj
Vetten:
0.72 g.
Eiwitten:
16.20 g.