Ingrediënten

  • 2 forellen, schoongemaakt
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 3 el sherry of witte vermout
  • 1 el olie
  • ½ citroen, in dunne plakjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 3 cm gemberwortel, geraspt
  • 1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 bosuitje, fijngehakt

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Meng de sojasaus, sesamolie, sherry en olie en bestrijk de binnen- en buitenkant van de forellen ermee. Leg de citroenplakjes in de buikholten.
  2. Meng knoflook met gember, rode peper en bosui en vul de vissen met ¾ deel van dit mengsel.
  3. Leg de forellen in een stoommandje boven een pan met een bodem kokend water. Verdeel de rest van de vulling erover en schenk de rest van het sesamoliemengsel erop.
  4. Stoom de forellen afgedekt in 12-15 minuten gaar.

Serveer er een komkommer-tomatensalade of sugarsnaps of peultjes bij.
 

Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"

(Regenboog)Forel

Forellen leven net als zalmen zowel in zoet- als zoutwater en behoort dan ook tot dezelfde familie, de zalmachtige. Er zijn drie soorten te onderscheiden: zeeforel, beekforel en regenboogforel.

Alles over (Regenboog)Forel

(Regenboog)Forel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
126 kcal
/
526 kj
Vetten:
5.80 g.
Eiwitten:
18.40 g.