Ingrediënten

  • 200 g gerookte zalm
  • 100 g rivierkreeftjes
  • 1 courgette
  • 500 g groene asperges
  • 200 g koelverse of diepvries doperwten
  • 3 el olijfolie
  • 50 g blauwschimmelkaas (gorgonzola of bleu d’Auvergne)
  • 1 el citroensap

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Snijd de courgette diagonaal in dunne plakken. Bestrooi ze met wat zout en laat ze even liggen. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en snijd de asperges in stukken van 4 cm.
  2. Kook de asperges en doperwten in ruim water met zout in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud water af en laat ze uitlekken. Bestrijk de courgetteplakken dun met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan mooi bruin en gaar.
  3. Prak de kaas fijn in een diep bord en meng het met het citroensap en 2-3 eetlepels water tot een smeuïge saus. Klop de rest van de olijfolie erdoor en breng de dressing op smaak met peper. Meng de asperges, doperwten en courgette in een kom met 2 eetlepels dressing en verdeel de groente over diepe borden. Snijd de zalm in brede repen en drapeer ze op de salade. Verdeel de rivierkreeftjes ertussen. Sprenkel de rest van de dressing erover.

Tip

Voor wat meer kleur kunt u ook geroosterde rode en gele paprikarepen door de salade mengen.

Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"

Langoustine

Langoustines zijn kleine oranjekleurige zeekreeften met een witte onderkant die 15 tot 20 cm lang kunnen worden. Ze zijn betrekkelijk lang en slank vergeleken met andere kreeftensoorten. Vaak wordt de langoustine verward met de grote garnaal, de gamba.

Alles over Langoustine

Langoustine

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
86 kcal
/
360 kj
Vetten:
1.10 g.
Eiwitten:
17.50 g.