Ingrediënten

  • 8 tongscharfilets
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 el verse kervel, gehakt
  • 3 el zure room
  • 200 ml visbouillon, van tablet of visfond
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • mespuntje cayennepeper
  • 8 nestjes tagliatelle

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de tongschar naast elkaar. Draai de champignonstelen uit de hoedjes. Hak de steeltjes fijn en meng ze met kervel en zure room. Verdeel dit mengsel over de tongschar, rol deze strak op en steek ze vast met een cocktailprikker. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschotel.
  2. Schenk de bouillon over de visrolletjes en maal er peper over. Dek dit af met een deksel of aluminiumfolie en zet het gerecht 15 minuten in het midden van de oven.
  3. Snijd de champignonhoedjes in plakjes. Verhit de olie en bak de paddenstoelplakjes 2 minuten. Schep de visrolletjes uit de schaal en houd ze warm. Voeg tomatenpuree, cayennepeper en kookvocht bij de kastanjechampignons en laat dit iets inkoken. Serveer de visrolletjes met wat saus eromheen.

Broccoliroosjes of peultjes en tagliatelle zijn er lekker bij.

Tips

  • Stoom de visrolletjes eens in een stoommandje of in het bovenste gedeelte van een stoompan.
  • Vervang kastanjechampignons eens door gemengde bospaddenstoelen zoals oesterzwammen, shii-take en bundelzwammen.
Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"

Tongschar

Ondanks zijn naam is de tongschar geen familie van de tong maar behoort de tongschar tot de scholachtigen. De vis wordt ook wel neustong genoemd.

Alles over Tongschar

Tongschar

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
89 kcal
/
325 kj
Vetten:
1.50 g.
Eiwitten:
16.70 g.