Ingrediënten

  • 4 zeebaarsfilets met huid van 150 g
  • 1 el chiliolie
  • sap van 1 citroen
  • ---
  • Voor de marmelade:
  • 4 rode uien, in stukjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el bruine basterdsuiker of honing
  • mespunt kaneelpoeder
  • 1 el verse peterselie, gehakt
  • 1 tl verse rozemarijn of tijm, gehakt

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout over.
  2. Verhit voor de marmelade de olijfolie en fruit de uien tot ze glazig zijn. Doe de suiker erbij en laat die licht karameliseren. Laat de uien op een lage stand 10-15 minuten garen.
  3. Schep er daarna kaneelpoeder, peterselie, rozemarijn en zout naar smaak door.
  4. Verhit een grillpan en rooster de zeebaarsfilets ca. 3 minuten per kant. Serveer de vis met de uienmarmelade ernaast.

Lekker met aardappelpuree en peultjes of doperwten.

Tip

Maak zelf chiliolie door olijfolie te mengen met wat chilipoeder of enkele druppels tabasco.

Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"

Zeebaars

Zeebaars is familie van de straalvinnige vissen uit de orde van baarsachtigen. Het is een solitaire roofvis gaat vooral in de schemering en 's nachts op jacht gaat.

Alles over Zeebaars

Zeebaars

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
120 kcal
/
503 kj
Vetten:
2.80 g.
Eiwitten:
23.50 g.