Ingrediënten

  • 4 stukken kabeljauwfilet van 150 g
  • 1 kleine komkommer
  • 2 el verse munt, fijngehakt
  • 2 limoenen
  • ½ tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 dikke winterwortel

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in lange repen en dan in kleine blokjes. Pers 1 ½ limoen uit. Schep in een schaaltje de komkommer met de munt en 2-3 eetlepels limoensap door elkaar. Maal er royaal peper over en voeg komijn en zout naar smaak toe.
  2. Wrijf de visfilet in met zout en peper en knijp er ½ limoen boven uit. Laat dit even intrekken. Schil de wortel met een dunschiller en schaaf er dan met de kaasschaaf 8 dunne, lange plakken af. Wikkel elk stuk vis stevig in 2 plakken wortel en leg ze naast elkaar in het stoommandje.
  3. Hang het stoommandje boven een pan met kokend water. Let erop dat het water de vis niet aanraakt. Stoom de vis afgedekt voor 6-10 minuten, afhankelijk van de dikte van de visfilets, net aan gaar. Leg de gestoomde vis op borden en schep de muntsalsa erover.

Tips

  • Lekker met een salade van warme sugarsnaps. Meng beetgare sugarsnaps met fijne ringetjes bosui en eventueel wat zeekraal. Sprenkel er een dressing van witte wijnazijn met olijfolie over.
  • Voor het stomen kun je het beste een vispan, stoommandje, stoombloem of vergiet gebruiken. 
Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.