Ingrediënten

  • 150 g Hollandse garnalen
  • 2 dikke sneetjes bruin vloerbrood
  • 1 el olijfolie
  • 1 bosuitje
  • 1 el fijngehakte dille + 2 takjes
  • 3 el knoflookmayonaise
  • 30 g rucola of veldsla
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Rooster de sneetjes op een grillplaat of in een grillpan: Verwarm de grillplaat of -pan tot deze gloeiend heet is. Bestrijk de sneetjes brood dun met olijfolie en rooster ze op de plaat of in de grillpan in ongeveer 4 minuten mooi bruin, keer ze halverwege. 
  2. Snijd het bosuitje in ringetjes. Schep in een kom de garnalen met het bosuitje, dille en 2 eetlepels mayonaise door elkaar. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
  3. Leg de bruschette op twee bordjes en verdeel de rucola of veldsla erover. Schep de garnalensalade erop. Garneer met een lepeltje mayonaise en een takje dille.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.