Ingrediënten

  • 4 tonijnmoten (à 175 g)
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl tomatenketchup
  • 2 el fijngeknipte bieslook
  • 75 g zachte boter
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Hak het uitje en de knoflook fijn. Bak het uitje in 1 eetlepel olie op een laag vuur goudbruin (3-4 minuten). Voeg na 2 minuten de knoflook toe. Voeg de tomatenketchup toe en bak het geheel al roerende 2 minuten. Laten afkoelen.
  2. Meng het koude tomatenmengsel met de bieslook, de zachte boter, een snufje zout, een snufje peper en een snufje cayennepeper.
  3. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. (Of steek de barbecue aan en laat deze goed heet worden.) Spoel de tonijn met koud water af en dep de vis droog.
  4. Bestrijk de tonijn met een beetje olie en laat de moten op of onder de grill aan beide kanten bruin en rose van binnen worden (2-3 minuten elke kant). Bestrooi de vis met een beetje zout. Leg de moten op 4 borden en schep de tomatenboter erop.

Lekker met een gemengde salade en gekookte tagliatelle.

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.