Ingrediënten

  • 200 g tonijnfilet
  • 250 g sperziebonen, gehalveerd
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 grote rode ui, dunne partjes
  • 2 tenen knoflook, plakjes
  • 6 zwarte olijven zonder pit, in vieren
  • 1 el verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
  • 1 el balsamicoazijn
  • (zee)zout en versgemalen peper

Bereiding

  1. Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water in 5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Snijd de tonijn in stukken van 2 x 2 cm.
  2. Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui partjes en knoflook al omscheppend 2 minuten. Schep de stukken tonijn erdoor en roerbak ze 3 minuten op een hoge stand. Schep de sperziebonen en olijven erdoor en voeg de Italiaanse kruiden, balsamicoazijn en 2 eetlepels water toe. Verwarm het gerecht nog 2-3 minuten op een matig hoge stand. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Lekker met pasta of grof gesneden boerenbrood.

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.