Ingrediënten

  • 300 g tonijnfilet
  • 50 g gevulde olijven (met pimento)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el citroensap
  • 1 tl verse of gedroogde tijm
  • mespunt suiker
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de olijven in dunne plakjes.

  2. Pers het teentje knoflook uit en meng het met het citroensap, de tijm, een snufje peper, een snufje zout, de suiker en de olie.

  3. Spoel de tonijn met koud water af en dep de vis droog.

  4. Snijd de tonijn in heel dunne plakjes en leg ze naast elkaar op vier borden.

  5. Besprenkel de vis met de knoflookdressing. Verdeel de plakjes olijf erover.

 

Tip! Leg de tonijn een half uurtje voor het snijden in de vriezer, zodat je hem makkelijk in dunne plakjes kunt snijden.

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.