Ingrediënten

  • 12 ontvelde tongfilets
  • 3 blokjes visbouillon
  • 4 el pesto
  • 1 el citroensap
  • 500 gram tagliatelle
  • 8 takken peterselie
  • Verse basilicum om te serveren

Bereiding

  1. Bereid de pasta zoals aangegeven op verpakking.

  2. Breng in een diepe pan 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook. Draai het vuur zacht zodat de bouillon alleen af en toe bubbelt.

  3. Rol de tongfilets op en prik ze met cocktailprikkers vast.

  4. Leg de tongrolletjes in de pan met bouillon en laat ze in ongeveer 10 minuten gaar worden.

  5. Meng de pesto door de pasta en voeg een scheutje van het kookwater en het citroensap toe. Roer om zodat alle pasta door de pesto is bedekt.

  6. Verdeel de pasta over 4 borden en schep met een schuimspaan de tongrolletjes uit de bouillon.

  7. Verwijder de cocktailprikkers en leg op ieder bord met pasta 3 tongrolletjes.

  8. Bestrooi met wat basilicum blaadjes en serveer direct.

Lekker met in olijfolie gebakken plakken courgette.

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.