Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn op olie (à 180 g)
  • 3 bosuitjes
  • 6 gedroogde tomaten op olie
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 4 wraptortilla’s (doorsnede 25 cm)
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2-3 el kappertjes
  • zout, versgemalen peper
  • 125 g kerstomaatjes
  • 2 el verse basilicum, in reepjes

Bereiding

  1. Laat de tonijn in een zeef uitlekken en verdeel het visvlees in stukjes.
  2. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de gedroogde tomaatjes in reepjes. Verkruimel de geitenkaas.
  3. Bestrijk de tortilla’s met de yoghurt en verdeel de tonijn, bosui, gedroogde tomaatjes, geitenkaas en kappertjes erover. Strooi er zout en peper naar smaak over. Stapel de tortilla’s op elkaar.
  4. Snijd de kerstomaatjes in vieren en verdeel ze met het basilicum over de bovenkant van de tortillataart. Lekker met een sperziebonensalade.
     

Tip

Deze tortillataart is ook lekker met zalm uit blik in plaats van tonijn. Of verdeel eens stukjes gerookte makreel over de tortilla’s. Vervang de kerstomaatjes door zelf geroosterde plakjes courgette.
 

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.