Ingrediënten

  • 8 panklare sliptongen
  • 4 el bloem
  • 50 gram blanke rozijnen
  • 1 borrelglas witte port of sherry
  • 75 gram boter
  • 4 el pijnboompitten
  • 2 el peterselie, fijngesneden
  • 2 citroenen, in partjes
  • zout en peper, naar smaak

Bereiding

  1. Week de rozijnen minimaal 1 uur in de port.

  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Zet weg tot later gebruik.

  3. Bestrooi de sliptong met peper en zout en verdeel er vervolgens de bloem over. Schud het overtollige bloem van de vis.

  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de sliptong in 3-4 minuten per kant goudbruin.

  5. Schep de vis uit de pan en leg deze op een warme schaal.

  6. Zeef de rozijnen. En verdeel deze samen met de pijnboompitjes over de vis.

  7. Strooi de peterselie erover en garneer met partjes citroen.

 

Tip

Lekker met gekookte rijst en peultjes met worteltjes.

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.