Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn op olie (185 g)
  • 1 (voorgebakken) focaccia brood
  • 1 tomaat
  • ½ courgette
  • 1 kleine rode ui
  • ½ el citroensap
  • 1-2 el olijfolie extra vierge
  • ½ teen knoflook
  • 75 g Griekse yoghurt
  • 40 g fijne rucola
  • 8 takken peterselie

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de helft van de courgette in kleine blokjes en de andere helft in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne ringen.
  3. Giet de tonijn af en verdeel het visvlees in stukjes.
  4. Klop in een kom het citroensap met de olijfolie tot een dressing en schep de tonijn, tomaat en courgetteblokjes erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper.
  5. Pers de knoflook uit boven de yoghurt en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de focaccia in twee stukken en snijd ze overlangs door.
  6. Bestrijk de snijvlakken royaal met de yoghurt en verdeel de plakjes courgette en driekwart van de rucola erover. Schep de tonijnsalade erop en verdeel hierover de uienringen en de rest van de rucola. Leg de bovenkanten van de focaccia er met de yoghurtkant naar beneden op.

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.