Ingrediënten

  • 1 of 2 grote panklare sliptongen
  • 3 el (olijf)olie
  • zeezout en peper, versgemalen
  • saus:
  • 1 avocado
  • 2 el citroensap
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 el mayonaise
  • ½ dl droge sherry of witte wijn
  • 1 eetlepel gehakte bieslook (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.

  2. Pureer het vruchtvlees met citroensap helemaal glad in het bakje van de staafmixer.

  3. Meng de gepureerde avocado met de crème fraîche, mayonaise en de sherry / wijn. Proef en breng op smaak met eventueel wat peper en zout.

  4. Bestrijk de sliptong met de olie en strooi er peper en zout over.

  5. Verhit een grillpan op hoog vuur en leg de vis erin.

  6. Keer de vis voorzichtig en gril de andere kant.

  7. Leg de vis op een grote plank en serveer de avocado-crème erbij.

 

Tip

Lekker met gebakken krielaardappels en een groene salade.

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.