Ingrediënten

  • 400 g tilapiafilet
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart of bladerdeeg
  • 1 el tijm (vers of gedroogd)
  • 1 el paprikapoeder
  • 50 g hazelnoten
  • 150 g brie
  • 1 blikje ratatouillegroente (400 g)
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Laat de plakjes deeg uitgespreid op het aanrecht ontdooien.
  3. Hak de hazelnoten fijn en meng er op een bord de tijm, een ½ eetlepel paprikapoeder en zout en peper naar smaak door.
  4. Snijd de tilapiafilets in repen van 2 cm breed. Wentel de repen door het notenmengsel.
  5. Snijd de brie in dunne plakjes.
  6. Vet een lage taartvorm (doorsnede ca. 27 cm) in.
  7. Leg de plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven aanrecht en rol ze uit tot een ronde lap van 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg.
  8. Schep de ratatouillegroente op de bodem. Leg de plakjes brie erop en vervolgens de repen tilapia en sprenkel de olijfolie erover.
  9. Bak de taart één richel onder het midden in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer de taart warm of lauwwarm in de vorm.

Tip

Dit gerecht kan je ook al eerder op de dag bereiden, zodat je in de avond niet meer in de keuken hoeft te staan. Laat de hartige taart afkoelen en zet in de koelkast. Verwarm de hartige taart voor dat je dit gaat eten. Dit kan in de oven of in de magnetron. Natuurlijk kan je dit ook koud eten, mocht je dat lekker vinden!

Tilapia

Tilapia is een kweekvis.

Alles over Tilapia

Tilapia

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
114 kcal
/
481 kj
Vetten:
4.80 g.
Eiwitten:
17.90 g.