Ingrediënten

  • 4 tilapiafilets à 125 g
  • 4 el (citroen) olijfolie
  • 3 kleine trostomaten
  • 100 g zwarte olijven, zonder pit
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 el platte peterselie, fijngehakt

Bereiding

  1. Wrijf de tilapiafilets in met zout en peper en bestrijk ze dun met olijfolie. Rooster de tilapiafilets in een hete grillpan in 8-10 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
  2. Snijd intussen de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees in stukjes. Hak de olijven grof en meng ze in een schaaltje met de tomaat, knoflook en peterselie. Schep er 2-3 eetlepels olijfolie door en breng de tapenade op smaak met zout en peper.
  3. Leg de tilapiafilets op vier borden en schep de tapenade erop.

Lekker met krieltjes in de schil en sugarsnaps

Tilapia

Tilapia is een kweekvis.

Alles over Tilapia

Tilapia

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
114 kcal
/
481 kj
Vetten:
4.80 g.
Eiwitten:
17.90 g.