Ingrediënten

  • 1 blik tonijn op olie (400 g)
  • 250 g pasta, bijvoorbeeld farfalle of fussili
  • 250 g sperziebonen, sugar snaps of peultjes
  • 2-3 geroosterde paprika’s uit pot
  • 8 zwarte olijven, zonder pit
  • 1 rode ui
  • sap van 1 citroen
  • 4-6 el olijfolie extra vierge
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden, fijngehakt (vers of diepvries van Darégal)
  • zout en peper, versgemalen

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Kook de pasta en de sperziebonen in een grote pan met ruim kokend water en wat zout in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  2. Snijd de paprika’s in stukjes en de olijven in vieren. Pel de ui en snijd hem in flinterdunne ringen. Pers de knoflook boven een grote schaal uit. Voeg het citroensap, de olijfolie, de kruiden en zout en peper naar smaak toe en klop alles tot een dressing.
  3. Giet de pasta en boontjes af en schep ze door de dressing. Schep ook de paprika en olijven erdoor. Laat de salade afkoelen.
  4. Giet de tonijn af. Schep de pastasalade op vier borden en verdeel de tonijn in grote stukken erover.

Paprika's roosteren

Paprika's kun je gemakkelijk zelf roosteren. Leg de paprika's daarvoor 30 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven tot ze zwart beginnen te worden. Doe ze daarna direct in een plastic zakje. Wanneer ze een beetje afgekoeld zijn, kun je het velletje er zo vanaf trekken.
 

Wijntip

Crispy en kruidig. Dat zijn én de salade én een droge Pinot Gris. Prima stel.

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.