Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn op olie (200 gram)
  • 6 zwarte olijven zonder pit
  • 4 kerstomaatjes
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • ½ theelepel tijm (vers of gedroogd)
  • 1 el kappertjes
  • 2 pitabroodjes
  • 100 g gemengde sla
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Giet de tonijn af en verdeel de tonijn in stukjes. Snijd de olijven in plakjes en de tomaatjes in vieren.
  2. Klop het citroensap met de olijfolie tot een dressing en schep de tonijn met de tijm, kappertjes en de helft van de olijven erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Laat de salade even staan. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster en snijd ze overlangs open. Leg de onderste helften op 2 borden. Sprenkel er wat olijfolie over en verdeel de sla erover.
  4. Schep in het midden een flinke berg tonijnsalade en verdeel de tomaatjes en de rest van de olijven erover. Zet de bovenkanten van de pitabroodjes erop.

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.