Ingrediënten

  • 500 g tilapiafilet
  • 300 g sugarsnaps
  • sap ½ citroen
  • 2-3 el (roerbak)olie
  • 2 rode uien, dunne partjes
  • 4-6 el zoete Oosterse chilisaus
  • 1-2 el sojasaus
  • zout en peper, versgemalen

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Maak de sugarsnaps schoon en kook ze in een pan met ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  2. Snijd de tilapia in stukken van 3 cm en besprenkel ze met wat citroensap. Wrijf ze in met zout en peper.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de uipartjes 2-3 minuten. Schep de stukken tilapia erdoor en roerbak nog 1-2 minuten. Schep de vis heel voorzichtig om met een spatel. Schep de chilisaus en de rest van het citroensap door de vis en voeg dan de sugarsnaps toe. Warm het gerecht al omscheppend nog even door. Breng op smaak met sojasaus en peper.

Lekker met (meergranen)rijst en wortelsalade.

Tip

Vervang de sugarsnaps door peultjes en/of plakjes winterwortel.

Tilapia

Tilapia is een kweekvis.

Alles over Tilapia

Tilapia

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
114 kcal
/
481 kj
Vetten:
4.80 g.
Eiwitten:
17.90 g.