Ingrediënten

  • 4 tilapiafilets à 150 g
  • 1 el citroensap
  • 5 tomaten
  • 100 g groene en zwarte olijven
  • 50 g bloem
  • 5 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook
  • zout en peper, versgemalen

Bereiding

  1. Wrijf de tilapiafilets in met citroensap, zout en peper en laat ze even liggen. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de olijven in plakjes.
  2. Wentel de visfilets door de bloem. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de tilapia op matig hoog vuur in 8-10 minuten mooi bruin en net gaar.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem. Bak de stukjes tomaat met de oregano en paprikapoeder 3-4 minuten op matig hoog vuur. Pers de knoflook erboven uit. Schep de olijven erdoor en laat de saus nog even zachtjes doorpruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Leg de tilapiafilets op vier warme borden en schep de saus erover en ernaast. Garneer eventueel met wat fijngehakte basilicum of peterselie.

Lekker met rijst en sperziebonen.

Tilapia

Tilapia is een kweekvis.

Alles over Tilapia

Tilapia

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
114 kcal
/
481 kj
Vetten:
4.80 g.
Eiwitten:
17.90 g.