Ingrediënten

  • 500 g tilapiafilet
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 el halfvolle mayonaise
  • 3 el bieslook, fijngeknipt
  • 8 Amsterdamse uitjes, fijngehakt
  • 100 g naturel chips
  • 2 eieren
  • 1 el milde mosterd

Bereiding

  1. Meng in een schaaltje de yoghurt met mayonaise, bieslook en uitjes. Breng het sausje op smaak met zout en peper.
  2. Verkruimel de chips in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller en doe het chipskruim over op een bord. Klop 1 ei los in een diep bord.
  3. Pureer de tilapiafilet in de keukenmachine en meng er 1 ei, mosterd, 2 theelepels zout en peper naar smaak door. Vorm van dit mengsel 4 grote of 8 kleine burgers.
  4. Wentel de tilapiaburgers eerst door het ei en daarna door de chips. De burgers moeten rondom bedekt zijn met chips.
  5. Verhit de boter in een koekenpan en bak de tilapiaburgers goudbruin en gaar, kleine burgers in 4-6 minuten, grote burgers in 8-10 minuten. Serveer met de kruidensaus.

Lekker met frieten en broccoli. Of op een volkorenbroodje met plakjes tomaat en komkommer.

Tilapia

Tilapia is een kweekvis.

Alles over Tilapia

Tilapia

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
114 kcal
/
481 kj
Vetten:
4.80 g.
Eiwitten:
17.90 g.