Ingrediënten

  • 4 zalmfilets (à 150 g)
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 4 el peterselie, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el kappertjes
  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 350 g tagliatelle
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Spoel de zalmfilets af onder koud stromend water en dep ze droog. Was de citroen en de sinaasappel en rasp 1 eetlepel van de citroenschil en 1 eetlepel van de sinaasappelschil. Meng de peterselie met citroenrasp, sinaasappelrasp, 2 geperste teentjes knoflook, peper, zout en kappertjes.
  2. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg 1 eetlepel olijfolie aan het kookvocht toe. Verhit in een grote koekenpan de boter en 1 eetlepel olijfolie. Bak hierin de zalmfilets goudbruin aan beide kanten in 6 ongeveer minuten.
  3. Serveer de zalm, overdekt met de peterselietapenade op een bedje van tagliatelle aangemaakt met een gefruit uitje en een lepeltje olijfolie.

Lekker met broccoli.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.