Ingrediënten

  • 300 g zalmfilet
  • 1 ui
  • 2 tl viskruiden
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 200 g gedroogde penne
  • 350 g groene asperges
  • 500 ml passata
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 bouillonblokje
  • 125 g verse geitenkaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pak een ruime ovenschaal en scheur een ruim stuk folie af. Leg de zalmfilets erop en schenk een beetje olijfolie erover. Strooi een beetje viskruiden erop, dit een mengsel van gedroogde dille, peterselie en zout. Vouw het folie naar elkaar toe en zorg ervoor dat de zalm helemaal ingepakt is, maar wel ruimte heeft. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak 18-20 minuten.
  2. Schil de ui en snijd doormiddel en daarna in fijne halve ringen. Pel de tenen knoflook en pers in de knoflookpers. Daarna schenk je de olijfolie in een wok of hapjespan en verhit op een halfzacht vuurtje. Na 2 minuten bak je de uien en knoflook. Was de groene asperges en snijd de harde onderkant eraf. Halveer de groene asperges en wok mee.
  3. Vervolgens voeg je de passata toe en roer door. Schep de Italiaanse kruiden erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer de pastasaus door en zet op een zacht vuurtje.
  4. Kook intussen de penne al dente. Als de zalm klaar is, haal je de ovenschaal vast uit de oven. Als de penne gaar zijn, maak je de borden op. Verkruimel per bord verse geitenkaas erover.
Bron
Priyalovesfood

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.