Ingrediënten

  • 300 g zalmfilet, in stukjes
  • 1 el sojasaus
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 3 à 4 el miso pasta
  • 250 g peultjes, schuin gehalveerd
  • 250 g volkoren noodles
  • 2 eieren
  • nori snack
  • sesamzaadjes, geroosterd
  • plantaardige olie
  • zout

Bereiding

  1. Breng 1,5 liter water met de sojasaus en het witte deel van de bosui aan de kook. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  2. Kook de eieren hard in gezouten water. Laat ze schrikken, pel ze en zet opzij.
  3. Los de miso pasta op in de sojasausbouillon. Voeg de peultjes en noodles toe en kook deze een paar minuten mee tot de noodles gaar zijn.
  4. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de zalmstukjes. Schep voorzichtig om en bestrooi met zout naar smaak.
  5. Verdeel de noodles en peultjes over 4 diepe borden, schep de gebakken zalm erop en garneer met de gekookte eieren, nori en sesamzaadjes.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.