Ingrediënten

  • 500 g zalmfilet
  • 4 el zonnebloemolie of olijfolie
  • 250 g haricots-verts of sperziebonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 g verse gemberwortel of 2 el gembersnippers
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 2 el oestersaus
  • 150 g taugé
  • 100 g ongezouten cashewnoten

Bereiding

  1. Spoel de zalmfilet af onder koud stromend water en dep deze droog. Snijd de zalmfilet in blokjes of reepjes.
  2. Maak de haricots-verts schoon, halveer ze en kook ze in 3 tot 5 minuten beetgaar in water met een flinke snuf zout. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil en rasp de gemberwortel.
  3. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
  4. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de zalm 3 minuten. Schep de vis uit de pan en houd deze even warm.
  5. Fruit in het bakvet de geperste teentjes knoflook en de gemberwortel. Schep de Spaanse peper, de haricots-verts, de ananasstukjes en de oestersaus erdoor en roerbak 3 minuten.
  6. Voeg de zalm en taugé toe en warm alles goed door.
  7. Strooi de cashewnoten vóór het serveren over het gerecht.

 

Lekker met pandanrijst of gele rijst

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.