Ingrediënten

  • 600 g zalmfilet zonder huid, in 4 stukken
  • 300 g witte rijst
  • 8 el teriyakisaus
  • 2 el olie
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 kleine rode peper, zonder zaadlijsten in ringetjes
  • 150 g peultjes
  • 1/2 bosje radijsjes, in plakjes
  • 2 tl sesamzaad
  • 1/2 bosje koriander, grof gehakt
  • 1 limoen, in partjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200°C.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Marineer de zalmfilet minimaal 10 minuten in 4 eetlepels teriyakisaus.
  4. Leg de zalmfilets op een bakplaat met bakpapier. Rooster ze in 8-10 minuten bruin en rosé vanbinnen.
  5. Verhit ondertussen de olie in een wok en fruit de ui met de peperringetjes.
  6. Schep de peultjes en de radijsjes erdoor en bak de groenten al omscheppend in 4 minuten knapperig gaar.
  7. Voeg de rest van de teriyakisaus toe en bak nog 1 minuut.
  8. Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de groenten over.
  9. Leg de zalmfilet erbij en bestrooi met het sesamzaad en de koriander.
  10. Serveer met de limoen.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.