Ingrediënten

  • 4 tarbotfilets à 150 g
  • versgemalen peper
  • mespuntje mosterd
  • 2 vleestomaten
  • 1 winterwortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 prei
  • 2 el gehakte dille (vers of diepvries)
  • 2 el olijfolie
  • 2 el witte wijn of visfond
  • Mosterd-citroenboter :
  • 125 g roomboter op kamertemperatuur
  • 2 el grove mosterd
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 2 el citroensap

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190° C.
  2. Spoel de filets af onder koud water en dep ze droog. Bestrooi de tarbotfilets met peper en zout.
  3. Leg de ingekruiste tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in blokjes. Snijd de geschrapte winterwortel in lucifer dunne reepjes en de bleekselderij in smalle boogjes. Verdeel de prei in ringetjes.
  4. Leg elke visfilet op een stuk vetvrij bakpapier of folie. Verdeel de groente, de dille, de olijfolie en de witte wijn erover. Vouw de randen van het papier of folie een paar keer om zodat er een luchtdicht pakketje ontstaat.
  5. Plaats de pakketjes gedurende 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Het papier wordt lichtbruin en gaat bol staan. Maak intussen de mosterd-citroenboter door de ingrediënten daarvoor te mengen. Leg de pakketjes op 4 voorverwarmde borden. Serveer de boter er apart bij.

Lekker met rijst.

Tip

Gebruik om dit gerecht te bereiden bakpapier of aluminiumfolie.

Tarbot

Tarbot is een grote ronde platvis die we met name tegenkomen in de horeca.

Alles over Tarbot

Tarbot

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
84 kcal
/
355 kj
Vetten:
1.80 g.
Eiwitten:
17.00 g.