Ingrediënten

  • 300 g scholfilets
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 kleine venkel
  • 1 rode ui
  • 1 el geraspte sinaasappel of citroenschil
  • 2 el gehakte peterselie (vers of diepvries van Darégal)
  • 3 el vermout of pastis
  • 8 takken peterselie

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Halveer de scholfilets in de lengte en wrijf ze in met zout, peper en chilipoeder.
  3. Maak de venkel en ui schoon, halveer ze en schaaf ze (in de keukenmachine) in flinterdunne plakjes.
  4. Spreid twee stukken bakpapier op het aanrecht uit en maak in het midden in de lengterichting een bedje van de helft van de venkel en ui. Verdeel de helft van de geraspte sinaasappelschil en peterselie erover. Drapeer hierop de scholfilets en verdeel daarover de rest van de venkel, ui, sinaasappelrasp en peterselie. Strooi er zout en peper over en sprenkel de vermout er overheen.
  5. Vouw het bakpapier rond de vulling naar boven en draai de pakketjes aan de lange zijden dicht, de bovenkant moet open blijven. Zet de pakketjes op de bakplaat en laat ze in de oven in ongeveer 20 minuten kleuren en gaar worden.

Lekker met aardappelpuree.

Tip

Vervang de scholfilets eens met tongfilets.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.