Ingrediënten

  • 500 g ontvelde scholfilets
  • 1 vleestomaat
  • 1 el kappertjes
  • 50 g groene olijven zonder pit
  • 1 el versgehakte Italiaanse keukenkruiden (oregano, tijm, basilicum)
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2½ dl droge witte wijn
  • 2 el citroensap
  • 3 el olijfolie
  • ½ kg verse spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Kruis de tomaat in en leg deze enkele tellen in kokend water. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng deze met de uitgelekte kappertjes, fijngehakte groene olijven, Italiaanse keukenkruiden, Parmezaanse kaas en peper.
  2. Halveer de scholfilets in de lengte. Verdeel het tomatenmengsel over de filets en rol ze op. Zet de rolletjes vast met een cocktailprikker. Leg de visrolletjes naast elkaar in een ondiepe ovenschaal. Giet de wijn, gemengd met citroensap erover en zet de ovenschaal, afgedekt, 20 minuten in het midden van de oven, totdat de vis gaar is.
  3. Roerbak de gewassen en goed uitgelekte spinazie in hete olijfolie. Voeg het geperste teentje knoflook, peper, zout en eventueel geroosterde pijnboompitten toe. Presenteer de visrolletjes op de roergebakken spinazie en garneer met partjes citroen.

Lekker met pasta.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.