Ingrediënten

  • 4 gefileerde schollen (à 250 g)
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 2 el citroensap
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 2 el slaolie
  • 25 g boter
  • 4 partjes limoen (of citroen)
  • 4 toefjes peterselie

Bereiding

  1. Spoel de scholfilets af onder de koude kraan, dep ze droog en leg ze op een bord. Bestrijk de scholfilets met de sambal en besprenkel ze met het citroensap. Laat de smaken een kwartier intrekken in de koelkast.
  2. Klop het ei los met een beetje water. Haal de visfilets één voor één door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn. Leg de gepaneerde scholfilets naast elkaar op een bord. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
  3. Verhit de slaolie met de boter in 2 ruime koekenpannen (liefst met anti-aanbaklaag) en bak hierin de scholfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets). Leg de filets op warme borden en garneer ze met de partjes limoen en peterselie.

Lekker met een rijstsalade!

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.