Ingrediënten

  • 4 stukken zalmfilet (à 150 g)
  • 2 el olie
  • 1 dl mirin of medium dry sherry
  • 1 dl Japanse sojasaus
  • 1 el suiker
  • 2 bosuitjes (in dunne ringetjes)
  • 1 el sesamzaad (geroosterd)

Bereiding

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets in ongeveer 3 minuten lichtbruin, keer ze halverwege.
  2. Roer de mirin of sherry met de sojasaus en suiker door elkaar en schenk dit mengsel bij het bakvet.
  3. Stoof de vis in 8 minuten zachtjes net aan gaar, keer de filets regelmatig en laat het vocht verdampen tot de filets omhuld zijn met een donker, glanzend laagje.
  4. Leg de zalmfilets met saus op vier warme borden en strooi de uienringetjes en sesamzaad erover.

Lekker met (sushi)rijst en een salade van Chinese kool en rettich.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.