Ingrediënten

  • 4 zalmfilets (à 150 g)
  • 25 g boter
  • 100 g gorgonzola (of roombrie)
  • 4 el fijngehakte peterselie (vers of diepvries van Darégal)
  • 1 dl droge witte wijn
  • 8 takken peterselie

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de zalm aan de roze kant in ca. 2 minuten lichtbruin. Snijd intussen de gorgonzola in vier plakken. Keer de zalmfilets en leg de gorgonzola erop. Strooi de peterselie erover en schenk langs de rand van de pan de wijn erbij. Smoor de zalm zonder deksel in 5-6 minuten zachtjes gaar en laat de wijn verdampen.

Lekker met roergebakken spitskool en gebakken krieltjes.
 

Wijntip

Een volle, rijke Riesling d'Alsace past bij de fijne, romige smaak van dit verrukkelijke zalmgerecht.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.