Ingrediënten

  • 4 moten zalmfilet
  • gemengde (diepvries) roerbakgroenten
  • kruidenboter
  • viskruiden

Bereiding

  1. Strijk 4 stukken aluminiumfolie in met een laag kruidenboter. Let er op dat de stukken folie groot genoeg zijn om de moten zalm met groenten dicht te kunnen vouwen.
  2. Leg hierop de moten zalm bestreken met viskruiden.
  3. Leg op de zalm een laag roerbakgroenten. Bedek de roerbakgroenten met wat kruidenboter.
  4. Vouw een pakketje van de folie, zodat de zalm met groenten helemaal ingepakt is.
  5. Laat het pakketje in 15 minuten gaar worden op de barbecue of oven.
Bron
Anja uit Haelen

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.