Ingrediënten

  • 4 zalmfilets
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 3 bosuitjes
  • basilicum
  • 50 g boter
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  3. Smelt de helft van de boter in een pan en smoor de bosuitjes zachtjes gaar. Schep de basilicum erdoor en voeg citroensap, zout en peper naar smaak toe.
  4. Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze naast elkaar op een ingevette bakplaat. Schep de bosuitjes erop, laat de randen vrij. Leg de zalmfilets erop en strijk de rest van de boter erover uit. Maal er zout en peper boven.
  5. Bak de taartjes in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en de zalm net aan gaar.

Lekker met komkommersalade en aardappelkroketjes.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.