Ingrediënten

  • 100 g gerookte zalm
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • peper, versgemalen
  • 125 ml zure room
  • 2 tortilla's, ø 25 cm
  • enkele sprieten bieslook

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Meng de bieslook en peper door de zure room. Besmeer de tortilla’s met dit mengsel en snijd ze in vieren.
  2. Beleg de tortillapuntjes met de zalm. Rol ze op tot puntvormige zakjes, zet ze eventueel in een eierdop en garneer met de bieslooksprieten.

Wijntip

Deze tortilla's zijn nog lekkerder met een glas Cava of andere droge mousserende wijn.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.