Ingrediënten

  • 2 blikjes rode zalmfilet (à 213 g, MSC), uitgelekt
  • 300 g kleine broccoliroosjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
  • 4 el olijfolie
  • 1 blik tomaatstukjes (400 g)
  • 1 pak mix voor pizzabodem
  • 250 g mozzarella, in blokjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 220 ˚C. Kook de broccoliroosjes in ruim water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet al onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  2. Roer de knoflook, Italiaanse kruiden met wat zout en peper en 2 eetlepels olijfolie door de tomaatblokjes.
  3. Bereid het pizzadeeg met 250 ml water en 2 eetlepels olijfolie volgens de aanwijzingen op het pak. Verdeel het deeg in 4 stukken en duw ze op de met bakpapier beklede bakplaat uit tot pizzabodems met een doorsnede van 12-15 cm.
  4. Bestrijk de pizzabodems met de tomatensaus en verdeel de zalm, broccoli en mozzarella erover. Strooi er wat zout en peper over. Bak de pizza’s in de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.

Lekker met een gemengde salade.

Tip

Natuurlijk kun je veel variëren met pizza's, dus ben jij niet zo gek op broccoli, vervang dit door iets wat jij lekker vindt.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.