Ingrediënten

  • 2 zalmfilets (à 150 g)
  • 3 el olie
  • 200 g brede lintpasta
  • 50 g blanke hazelnoten
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • 600 g verse spinazie
  • 1 dl slagroom
  • 50 g gorgonzola
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Bestrijk de zalmfilets met olie en laat ze minstens 10 minuten op kamertemperatuur komen.
  2. Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. 
  3. Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan. Zet weg tot later gebruik. Pel en snipper de ui.
  4. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de ui even aan. Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes op hoog vuur al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Schep de room en gorgonzola erdoor. Laat de kaas al roerende smelten.
  5. Verwarm een grillplaat of grillpan tot deze gloeiend heet is.
  6. Rooster de zalmfilets in ca. 5 minuten op de grillplaat, keer ze halverwege.
  7. Schep de pasta en de noten door de spinazie en laat dit even door en door warm worden. Proef en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. Schep de pasta in twee warme diepe borden, verdeel de Parmezaanse kaas erover en leg de zalmfilets erop. 

Wijntip

Witte Mâcon Villages

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.