Ingrediënten

  • 1 groot blik zalm (400 gram)
  • 1 potje geroosterde paprika (400 gram)
  • 4 eieren
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 50 g boter
  • 6 ontdooide vellen filodeeg
  • 8 takken peterselie

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Laat het blikje zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes en verdeel de vis in stukjes. Laat de geroosterde paprika’s uitlekken en snijd ze in dunne reepjes. Meng de eieren met de crème fraîche, de peterselie, een snufje zout en wat peper.
  3. Vet een taartvorm (22-24 cm doorsnede) in met wat boter. Leg de filodeegvellen op elkaar in de taartvorm (ze mogen over de rand hangen). Leg de zalmstukjes en de reepjes geroosterde paprika in de taartvorm en giet het eimengsel erover.
  4. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Serveer de taart warm.

Wijntip: Alsace Riesling, droge, zuivere witte wijn. Gastronomische wijn bij uitstek.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.