Ingrediënten

  • 500 gram scholfilets
  • 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 gele paprika
  • 6 el olijfolie
  • 2 theelepels tijm
  • 1 ei
  • 2 tl paprikapoeder
  • 50 g paneermeel
  • ½ blikje tomaatstukjes
  • zout en peper, versgemalen

Bereiding

  1. Pel en snipper het sjalotje en de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie en schep het sjalotje, knoflook, paprika en tijm erdoor. Zet de deksel op de pan en smoor de paprika in ca. 5 minuten heel zachtjes gaar.
  3. Voeg de tomaatblokjes toe en laat dit 10 minuten zachtjes smoren.Voeg zout en peper naar smaak toe. Halveer de scholfilets in de lengte. Klop in een diep bord het ei los met zout, peper en paprikapoeder.
  4. Wentel de scholfilets eerst door het ei en daarna door het paneermeel.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de scholfilets in ca. 6-8 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de scholfilets op vier borden en schep de paprika erover. Lekker met rijst en een groene salade.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.